Ana içeriğe atla

Neden artık küçük boyutlu cep telefonları üretilmiyor?

 Her geçen gün telefon boyutlarında kayda değer artışlar yaşanıyor. İncelikleri bakımından zarifleşen telefonlar ekran boyutları olarak devasa hale geldiler. İlk çıktıklarında trend küçülmeye yönelikti. En küçük telefonu üreten firma daha prestijli bir duruma geliyordu. Çünkü gaye ALO demekti ve bunu en ergonomik ve az yer kaplayarak yapan cihaz öne çıkıyordu. 

Dokunmatik ekran telefonların hayatımıza girmesiyle süreç tersi yönde işlemeye başladı. Artık büyük ekranlı telefonlar makbul durumda. Peki ama taşıması zor olan bu cihazları tercih etmeyen kitle ne olacak? 

Gerçekten kendinize uygun minik telefon bulmak zor. Bulsanız dahi premium veya özel seri üretim olacağından pekte fiyatları iç açıcı olmayacaktır. Yine firmalar kendi modellerine alternatif olabilecek kendi telefonlarını dahi satış politikası olarak getirmeyebiliyorlar. Örneğin Samsung'un Galaxy A40 modeli çok ince, zarif ve küçük bir telefon. Özellikleri bakımından orta giriş seviye olan bu telefon tatmin edici özelliklere sahip diyebiliriz. Fakat Samsung, Türkiye'de satışa sunduğu Galaxy S10 cihazlarının satışına engel olabileceği kaygısıyla Galaxy A40'ı ülkemize resmi olarak getirmedi. Birkaç firmanın kendi gayretleri ile getirip satışa sunduklarına ulaşabildik. O da kısa süre içerisinde tükendi ve muazzam fiyat artışı yaşandı. Neredeyse S10 fiyatlarına yaklaşmıştı ki piyasada tüketilmiş oldu. 

İphone cephesinde de durum aynı. İphone 4, 4S, 5, 5S ve SE gibi tasarımsal olarak ikon haline gelen modelleriyle güçlü bir küçük telefon kitlesine sahip marka son olarak Iphone SE2 namı diyar Iphone 9'la küçük boyutlu telefon seven kullanıcılarının karşısına çıktı. Fakat SE2'ninde her bütçeye uygun olduğu söylenemez.  

Son olarak ülkemizde telefon sektöründen çekilmiş ve itibar kaybı yaşamış olsada Kompak (Compact) telefonlarıyla bilinen Sony'nin küçük boyutlara yeniden döneceği dünya gündeminde.

Telefonların boyutları küçüldükçe donanımsal olarak büyük boyutlu olanlarla rekabet koşulları zorlaşıyor. Eğer donanımsal olarak yarışsın dersenizde  bu sefer fiyatları uçuyor. Yinede üreticilerin kullanım ve taşıma kolaylığı, şıklıkları, pratiklikleri vb. özelliklerinden dolayı, ayrıca bu telefonlara duyulan aşırı ilgi ortadayken küçük boyutlu telefonlara daha fazla odaklanmaları gerektiğini düşünüyorum. Sizde düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Küçük ekranlı telefon almak için çok araştırdım en küçük 5.5 inç buldum 2 yıldır kullanıyorum. 4 inç ekran herkes için yeterlidir. General mobile ın düşük profilli çalışanları mesajlarıma cevap vermediler kim üretecek bu telefonları! Mecburmuyum büyük ekran kullanmaya küreselcilerin insanları daha çok telefona bakıp uyutmaları için yaptıları bir oyundan başka bir şey değil büyük ekran

    YanıtlaSil
  2. Ekran büyüklüğü telefonun boyutunu belirliyor. O zaman hedef kullanıcıyı ekrana daha çok baktırmak ve dokundurmak. Her dokunuşunuz bir veri madenine bilgi gönderiyor. Ne kadar geniş ekran, o kadar çok veri toplamak anlamına geliyor. Kimse bizim bir cihazı rahat kullanımımızı filan önemsemiyor. Biz dijital çağın köleleri olarak kabul ediliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. İki yöndeki kameralar da nerde olduğunuzu hiç kesintisiz izlemek için.

    YanıtlaSil
  4. Busaatten sonra nedense boş ancak gelecek kuşaklar için bişeyker yapılabilirmi,zor ama çabalamakta faydavar.

    YanıtlaSil
  5. Kavramların görevini yapabilmesi için içeriğinin tam kavranması gerekiyor.
    Kavramın anlamı her toplum ve kişi tarafından çıkarları doğrultusunda değiştirildiğinde gücünüze kaybetmekte gelişimi de durmakta.
    Konu anlatımı deyer oluşturmakta.
    Düşünme sakinize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. tam da aklıma takılan bir soru idi, yazının içeriği biraz yetersiz gibi gelmişti ama aşağıdaki yorumlar asıl sebebi yeterince açıkladı.

    YanıtlaSil
  7. If you bet more, you'll be able to|you possibly can} apply win multipliers to any line that includes a|that features a} Wild 카지노사이트 symbol. It’s all action and appears fantastic, with crisp graphics of fruits, bells, lucky 7s, and jewels. Will you be like legions of others who've fallen underneath Cleopatra’s spell?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Merhaba Dünya!

 Değerli Okuyucular, Giriş için biraz klasik bir başlık seçtik. Hatta çok klasik oldu :-). Olsun bakalım, sıradan ve klasik başlamak iyidir düşüncesindeyiz. Mavi Gazete olarak karşınızdayız. Tabi gazete derken bu noktada klasik gazeteleri kastetmiyoruz. Haber vb. içerikler verilmeyecek bu gazetede. Daha çok blog-gazete tarzı bir durum oluşturmak istedik. Öyle profesyonel bir durumda söz konusu değil. Açıkçası içimizi dökmek istedik. Sizlerle dertleşelim, sizlerin dertlerini dinleyelim. Bazen güncel konular ile ilgili yazılar klavyeye alalım bazende ilmi yeni adıyla bilimsel takılalım dedik.  Devir  akıllı mobil  cihazlar devri. Yedisinden yetmişine hepimiz dijital çağın gereksinimlerine ayak uydurduk diyebiliriz. Artık birer dijital okuyucularız. Ee birde ağzı olan konuşuyor durumu var ülkemde, biz niye susalım o halde :-). Çokta iddialı değiliz zaten. Serbest yazarlık bir nevi. Tek kişiye faydamız dokunsa kafidir vesselam.. Her insan kendine bir dünya. İç alemimizde neler yaşıyoruz ne

Mikro Milliyetçilikten Nano Milliyetçiliğe: Bireysel Devletçikler

Hızla ilerleyen teknoloji ile hayatımıza giren yeni terimlerden ve en popüler olanlarından biride kuşkusuz "Nano" kelimesidir. Fizikteki anlamı metrenin milyarda biridir. Matematiksel ölçü olarak 1 nanometre = 10^-9 metredir. Ölçü sisteminde, Mikro'dan küçük Piko'dan ise büyüktür. Bundan 20 belki 30 yıl öncesine kadar teknolojik araştırmalar, keşifler, icatlar mikron seviyesinde yapılabiliyordu. Yani metrenin milyonda biri. O zamanlar popüler teknoloji mikron boyutlarında yapılan üretim üzerine odaklanıyordu. Mikro-çipler hala bugün bile bilim ve ürün dünyasında önemli yere sahiptir. Günümüzde artık dahada küçüğü zorluyoruz. En küçüğe ulaşıp o boyutlarda kontrolü sağlamak çabasındayız insanlık olarak. Çünkü küçüldükçe daha kompak ve zarif cihazları, daha da güçlü donanımsal özelliklerde üretebiliryoruz. Yine küçüğe gitmenin özellikle bir kaç yüz atomun bir araya geldiği nano boyutlar inmenin ilginç özellikleri de ortaya çıkardığı bugün bilim dünyasının yaygın çalışmal